Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Lofoten Lofoten
Credits
Lofoten.
Photo: Trym Ivar Bergsmo
Campaign
Partner

Zobacz zakamarki ukryte wzdłuż wybrzeża Norwegii

Rejs z Hurtigruten to bez wątpienia najlepszy sposób, aby odkryć piękno norweskiego wybrzeża- liczne fjordy i porty, do których nie zawijają inni.

Nikt nie zna norweskiego wybrzeża jak Hurtigruten. Statki Hurtigruten przewożą pasażerów, turystów i ładunki między miastami, wioskami i osadami już od 1893 roku. Po 120 latach działalności, Hurtigruten stanowi integralną część norweskiego wybrzeża. Jeden z 11 statków Hurtigruten wypływa codziennie z Bergen do Kirkenes i wraca z powrotem, cała podróż trwa 12 dni.

Hurtigruten płynie daleko w głąb wybrzeża, znacznie dalej niż inni przewoźnicy, mijajac piękne krajobrazy. Rejs statkiem Hurtigruten jest niezapomnianym przeżyciem i fantastyczną przygodą.

Przyjazny i towarzyski

Wchodząc na pokład u, wkraczasz w sferę przepełnioną odprężającą atmosferą, która zachęca do rozmowy z innymi pasażerami.

Na każdym statku Hurtigruten znajdziesz kabiny o różnym standardzie, wygodne salony z miejscami widokowymi i dużo wolnej przestrzeni na pokładzie, skąd można podziwiać dziewiczą przyrodę i naturalne piękno wybrzeża norweskiego. Jednocześnie, każdy z 11 statków ma swój unikalny, charakterystyczny styl i oferuje wyjątkowe przeżycia.

Passenger deck on Hurtigruten, Lofoten
Credits
Passenger deck on Hurtigruten, Lofoten.
Photo: Trym Ivar Bergsmo

Credits
Passenger deck on Hurtigruten, Lofoten.
Photo: Trym Ivar Bergsmo

Świeże posiłki z lokalnych składników

Podróż z Hurtigruten to także kulinarna przygoda i uczta dla zmysłów. Tradycje kulinarne Norwegii nawiązują do świeżych i zróżnicowanych krajobrazów jej wybrzeża. Doświadczeni norwescy kucharze przygotowują inspirujące posiłki, składające się zarówno z tradycyjnych jak i nowoczesnych dań kuchni fusion, przygotowane na bazie lokalnych produktów z regionów mijanych na trasie. Posiłki znajdujące się w ofercie wszystkich rejsów klasycznych to śniadania serwowane w formie bufetu, lunch w formie bufetu ze specjałami z wybrzeża oraz trzy-daniowa kolacja. Przerwa na posiłek to idealna okazja do wymiany codziennych wrażeń i doświadczeń. Restauracje na pokładzie są w pełni licencjonowane.

34 porty

Hurtigruten przewozi pasażerów i ładunki do 34 portów, z których większosć jest nieznana turystom. Każdy port ma swój własny charakter, niektóre z nich to spokojne osady położone na maleńkich wyspach, inne tętniące życiem miasta żyjące z rybołówstwa, górnictwa i przemysłu stoczniowego. Hurtigruten zaopatruje  mieszkańców w niezbędne produkty. Lokalni często wychodzą na pokład statku  aby zwyczajnie zwiedzić te niezwykłe statki. Różnorodność atrakcji, dźwięki, zapachy i niespodzianki czynią podróż niezapomnianą. Poznaj mniejsze porty pieszo, na rowerze (można je wypożyczyć) lub zostań na pokładzie podziwiaj widoki i zobacz jak inni opuszczają pokład. W większych portach lub podczas dłuższych pobytów, chetni mogą wybrać się na jedną z wycieczek i poznać życie, kulturę i krajobraz wzdłuż wybrzeża.

Odkryj Norwegię z Hurtigruten

Więcej

Your Recently Viewed Pages