Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Norwegian food
Meet the locals – Haaheim Gaard.
Photo: NewsLab/Visitnorway.com


muteplay/pauseplay/pause
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Norweskie potrawy

Cicha rewolucja kulinarna

W przeciągu ostatnich lat dokonała się ogromna zmiana podejścia do norweskich tradycji kulinarnych. Obecnie celebrowane jest to, co wyjątkowo norweskie w jednocześnie nowoczesnym i nietradycyjnym stylu.

Lokalne potrawy w norweskim stylu

Ad

Zrównoważona konsumpcja, produkcja i spożycie żywności ekologicznej są ważnymi celami politycznymi w Norwegii i stały się także ważną częścią życia Norwegów.

Słowo "kortreist" (dosłownie "krótki wyjazd") zostało wpisane do norweskich słowników gotowania. Słowo to oznacza produkcję i zużycie większej ilości lokalnych potraw, które nie opierają się na szkodliwym dla atmosfery transporcie.

Wielu lokalnych producentów łączy starożytne, norweskie tradycje z nowoczesnymi metodami naukowymi na rzecz rozwoju produktów przyjaznych środowisku.

Produkty można kupić u lokalnych farmerów lub w dużych supermarketach, które skupiają się na sprzedaży produktów lepszej jakości, pochodzących od lokalnych producentów.

Wiele Norwegów chętnie i z dumą używa do przygotowywania posiłków produkty, które sami zebrali. Latem i jesienią lasy pełne są świeżych, dzikich jagód i smacznych grzybów, a ich zebranie to doskonała forma rozrywki i relaksu na łonie natury.

Słowo od naszych sponsorów

Masz apetyt na więcej?

Nie czekaj, aż będziesz na miejscu, aby znaleźć coś, co Cię zainteresuje. Użyj naszego filtru i odnajdź restauracje które mogą Cię zainteresować.

×
Your Recently Viewed Pages

Powrót do góry

Ad
Ad
Ad